Vstup do E-learningu

3. 10. 2024

Jsme součástí Mezinárodní konference v oblasti ochrany osobních údajů, kybernetické bezpečnosti a umělé inteligence v Praze ve dnech 2. 10. – 3. 10. 2024

Členové našeho realizačního týmu pověřenců pro ochranu osobních údajů a manažerů kybernetické bezpečnosti se za účastí odborníků z Francie, Německa, Rakouska, Itálie a dalších zemí účastnila této významné akce na které se spolupodílí také Úřad pro ochranu osobních údajů.

Konferenci Privacy Days, jejíž už osmý ročník organizuje Spolek pro ochranu osobních údajů ve spolupráci s evropskou asociací pověřenců zahájil místopředseda Úřadu pro ochranu osobních údajů Petr Jäger.

„V současném světě data volně proudí napříč hranicemi a digitální stopy rostou, obrazně řečeno, s každým klikem. Koncept ochrany soukromí tak nebyl nikdy relevantnější. Soukromí není jen právní nebo technickou otázkou. Je to základní lidské právo, které si zaslouží nejen naši pozornost, ale i naši ostražitost. Tu pak především ze strany dozorových úřadů. Jsem rád, že diskuse, které budou probíhat v následujících dvou dnech budou cíleny právě na tato naléhavá témata.“

Uvedl to při oficiálním zahájení mezinárodní konference Privacy Days místopředseda Úřadu pro ochranu osobních údajů Petr Jäger.

První den osmého ročníku mezinárodní konference Privacy Days byl věnován mimo jiné i roli pověřenců pro ochranu osobních údajů a dozorových úřadů v rámci Aktu o umělé inteligenci, osobnostní identifikaci v pojetí GDPR, možnostem a úrovním databázové anonymity, předávání údajů do třetích zemí a zpracování osobních dat v herním videoprůmyslu a při ochraně menšin.

Vzdělávání pověřenců pro ochranu osobních údajů patří mezi požadované činnosti dle evropské legislativy a při kontrolní činnosti ze strany Úřadu pro ochranu osobních údajů byste měli také prokázat nejenom odbornou kvalifikaci, ale také seznam školení a konferencí, které v rámci celoživotního vzdělávání absolvujete za kalendářní rok v případě bezpečnostní role pověřence pro ochranu osobních údajů, kterou máte mít v organizaci zřízenou a jmenovanou na Úřadu pro ochranu osobních údajů.

V případě zájmu o služby v oblasti GDPR nebo Kybernetické bezpečnosti jsme Vám k dispozici nebo využijte náš poptávkový formulář.

Plakát akce s více informacemi – soubor pdf

Privacy Days Praha, (c) Milan Řepka

S bezpečností pomůžeme i vaší organizaci. Obraťte se na nás.